Twee weken geleden gingen wij met klant mee om naar een BMW 330xD touring te gaan kijken uit 2011. Auto stond geadverteerd met 149.000 kilometer op de teller.

Op locatie aangekomen zag de auto er netjes uit, echter viel het ons op dat er nogal veel steenslag op de motorkap zat voor een auto met 149.000 kilometer op de teller. Echter, zaten alle ingevulde boekjes netjes bij de auto.

Tijdens de proefrit viel er ook weinig aan te merken, echter zat het ons niet lekker die steenslag. Uiteindelijk naar de BMW dealer gereden met de auto om de auto na te laten kijken.

En wat bleek: de BMW had zijn laatste beurt gehad in januari 2017 met een kilometerstand, ja dames en heren, ga maar even zitten: 322.000 kilometer!! De auto had twee jaar geleden dus al minimaal 173.000 kilometer mee gelopen, dus als ruwe schatting nemen wij aan dat de auto 200.000 kilometer was teruggedraaid.

Eenmaal terug bij de desbetreffende dealer: meneer gaf aan er niks vanaf te weten, wat wij natuurlijk nooit kunnen controleren.

Zo blijkt maakt weer dat de dienstverlening van Proefritspot zijn vruchten afwerpt en wij een klant hebben weerhouden van een grote miskoop!