Recent ontvingen wij een verzoek van een klant:

BMW 120i
Automaat 
€6.000 – €8.000 

De klant had tevens zelf al wat interessante auto’s gevonden en vroeg ons navraag te doen bij de verkopende partijen. Een sprong er in onze ogen uit: juiste prijs, verse import uit Duitsland, twee sleutels aanwezig, onderhoudsboekjes aanwezig + ingevuld, xenon, cruise control, schuif / kantel dak, sportstoelen, half leer. PDC voor + achter.  Al met al zeer volle auto. 

Samen met de klant besproken en gisteren een proefrit gemaakt. Eenmaal aangekomen bij de handelaar zag de auto er erg netjes en verzorgd uit. Uiteraard mochten wij een proefrit maken, echter bleek de tank helemaal leeg te zijn, waardoor de verkoper de BMW eerst moest tanken. Toen de verkoper weg reed, hoorde wij al dat de motor inhield, iets om om te letten dus!

Tijdens de eerst gereden meters merkte wij direct dat de motor inhield! Een aantal minuten later kregen wij zelfs een foutmelding op het dashboard (motorstoring). Deze zaken gemeld bij de verkoper, hij bleek echter nergens van te weten, had zelf 1000km gereden in de auto en hem was niks opgevallen.

Verkopende partij gaf wel aan dat hij de auto zou uitlezen. Tip aan alle verkopende partijen: zorg dat de aangeboden auto’s er goed bij staan, zonder storingen welke makkelijk voorkomen kunnen worden. 

Al met al, deze auto hebben wij uiteraard laten staan. Wij zetten onze zoektocht naar een nette BMW 120i automaat voort samen met de klant. Wordt vervolgd.