Dit weekend is onze Proefrit Assistent samen met de klant gaan kijken naar een Seat Ibiza FR uit 2007 met 158.000 kilometer op de teller. Klant zocht een kleine, goed onderhouden, Nederlandse Auto. De klant kwam zelf met deze Seat Ibiza aan en afgelopen vrijdag zijn wij naar Spijkenisse gereden om te auto te bekijken.

Wij werden zeer gastvrij ontvangen, kopje koffie etc. Eenmaal bij de auto aangekomen bleek dat er redelijk wat aanpassingen aan de auto waren gedaan; auto was verlaagd, ander interieur geplaatst waardoor stoelverwarming niet meer functioneerde, JD Engineering chiptuning, Blowvalve, andere uitlaat etc. Dit was voor onze Proefrit Assistent al zorgwekkend.

Tijdens de proefrit bleek, dat de auto erg oncomfortabel was, mede door de verlaging. Tevens voelde hij rare schokken in het koppelingspedaal en gaspedaal. Over drempels ging tevens lastig en stuur helemaal naar links of rechts uit laten slaan ging ook niet wegens de schroefset onder de auto.

Al met al heeft onze proefrit Assistent een negatief advies afgegeven aan de klant. Gelukkig heeft de klant hier gehoor aan gegeven (klant mag altijd zelf bepalen om over te gaan tot aankoop ja of nee) en zijn wij zonder nieuwe auto vertrokken.

Zoektocht wordt vervolgd!