Ongeveer twee weken geleden ontvingen wij via SPOT Relocations een aanvraag van een expat. Meneer woonde sinds een aantal weken in Nederland en hij zocht een geschikte auto voor zijn gezin.

Hij gaf aan dat hij een Volvo XC60 of een BMW X3 interessant vond. Hij had een aantal specifieke eisen:
– Minder dan 30.000km gelopen
– Panoramadak
– Leer
– Vlotte motor
– Budget maximaal €45.000

Met deze eisen zijn wij de zoekopdracht begonnen. Hier viel ons al snel op dat de klant nogal specifiek was. Wij stuurde meneer een X3 door met 39.000km op de teller, dat vond hij te veel! Tevens wilde hij eerst een diesel, echter hebben wij hem dit afgeraden aangezien zijn vrouw maar 12.000 per jaar rijdt met de auto. 

We hebben de zoekopdracht doorgezet en uiteindelijke kwamen wij bij onderstaande BMW X3 terecht, welke te koop stond bij HAI te Rijnsburg. Van te voren hebben wij aangegeven dat wij langs zouden komen, dit was geen probleem.

Zaterdag  8 juni arriveerde wij met de klant om 10:00. Wij werken zeer vriendelijk ontvangen, inclusief een kop koffie. 

Tijdens de proefrit was er eigenlijk weinig aan te merken op de X3. De auto was voorzien van boekjes, twee sleutels, leer, panoramadak, hij reed fantastisch. De auto heeft ook pas 19.000 kilometer gelopen, bouwjaar 2017. Op een kleine beschadiging linksvoor en achter (word opgelost) was er weinig op de auto aan te merken. 

De vraagprijs voor de auto bedroeg €42.500,-. De klant had aangegeven dat hij maximaal €41.000 wilde betalen. Na een korte onderhandeling ging de verkoper hiermee akkoord, aangezien de klant ook geen inruil auto had. Echter begon de klant te aarzelen, wat onze Proefrit Assistent merkte. Wij vroegen om een aantal minuutjes overleg. De klant zei:” De Fee van Proefritspot is €300 per bezoek toch? Als je die er nog af weet te onderhandelen dan hebben we een deal!”. Zo gezegd zo gedaan, de verkoper ging akkoord met €40.700,-!

Wederom: Klant blij, dealer blij, wij blij! De klant heeft een fikse korting ontvangen (€1800) en heeft onze fee van €300 ruimschoots terugverdiend! 

Momenteel wordt de X3 verkoop klaar gemaakt, zodat de klant de auto binnenkort op kan halen!

To be continued!