Recent met de klant gaan kijken naar onderstaande BMW 320i coupe. De auto stond (inmiddels verkocht) geadverteerd via marktplaats.

In de ochtend belde wij het desbetreffende autobedrijf op: ”Wij zijn om kwart over vier bij jullie vanmiddag, kunnen wij dan ook een proefrit maken?” Waarop werd aangegeven: ”Ja hoor, geen enkel probleem!”.

Eenmaal netjes om kwart over vier aangekomen, stond de BMW helemaal ingebouwd tussen andere auto’s! Verkoper zijn reactie was: ”Als ik voor iedereen die belt de auto klaar moet gaan zetten, dan heb ik daar een dagtaak aan. Ik wil eerst zien wat voor persoon het is en of wij er qua prijs uit kunnen komen”. 
Uiteraard vonden wij dit belachelijk, aangezien meneer had aangegeven dat wij een proefrit konden maken (hiermee lokken ze je dus de tent in) en wij een lange reis hadden gemaakt om naar de auto te komen kijken, welke achteraf voor niets bleek te zijn!

Verkoper gaf aan dat wij eerst bij de andere BMW 320i coupe moesten gaan kijken (welke wij hebben gekocht). Wanneer dat hem niet werd, konden wij terugkomen en in zijn BMW 320i coupe rijden. Vindt u dit ook geen rare manier van zaken doen?

Wij willen hiermee duidelijk maken dat autobedrijven klanten op deze manier de tent in lokken. Zorg er dus voor dat u goede afspraken maakt van te voren, of zet het op de mail zodat alles zwart op wit staat. Voorkom hiermee onnodige (brandstof)kosten & verloren tijd.

Wij hopen u hiermee geholpen te hebben.